next slide

Hoe Campsited begon

How campsited began

Onze oprichter, Finán O’Donoghue, vertelt welke persoonlijke ervaringen hem ertoe brachten om Campsited op te richten.

De beginjaren

Ik ben opgegroeid in Kerry, in Zuidwest Ierland. Tijdens mijn jeugd was ik daar vaak in de natuur te vinden en wandelde ik veel door de heuvels en bergen. Deze passie heb ik van mijn vader geërfd.

Ik (links), mijn vader en broer op Carrauntoohil, de hoogste berg van Ierland

Ik herinner me precies wanneer het allemaal begon. Ik was 6 of 7 jaar oud toen ik voor het eerst ging kamperen met mijn vader, aan de voet van Tomies mountain, vlakbij de Gap of Dunloe. Een schitterende rustige plek. Sinds die reis hebben het buitenleven, in het bijzonder kampeervakanties met het gezin, voor een aantal van de meest memorabele momenten van mijn leven gezorgd. Ik ben erg dankbaar dat ik die heb mogen meemaken.

Al van jongs af aan wilde ik mijn eigen bedrijf beginnen. Op een dag in 1984, toen ik negen jaar oud was, kwam mijn vader thuis van een dagje in Dublin met een BBC Micro van Acorn Computers. Het hele gezin kwam samen en keek vol verbazing toe hoe mijn vader ons uitlegde hoe het werkte.

Kort daarna begon mijn vader een bedrijf met diezelfde BBC Micro. In het begin leerde hij mensen hoe ze computers konden gebruiken en al snel begon hij ook met de verkoop en reparatie ervan. Zijn bedrijf groeide door en later richtte hij zich op de installatie en het onderhoud van computernetwerken binnen bedrijven, op scholen en in hotels. Ik zag hoe hard hij werkte. Ondanks de lange dagen vond hij het geweldig. Hij was erg trots op zijn bedrijf en haalde er veel voldoening uit. Ik dacht vaak: dit ga ik ook ooit doen. Dus het idee om mijn eigen bedrijf te beginnen, was niet echt een bewuste keuze, het was gewoon iets wat ik ging doen.

Het ontstaan van Campsited

De afgelopen tien jaar heb ik onderzoek gedaan naar wel 10 verschillende soorten bedrijven. Geen van hen sprak me echt aan, totdat Campsited langskwam.

Het idee ontstond toen mijn vrouw en ik besloten om een kampeervakantie voor het gezin te boeken.

Het leek ons een geweldige manier om onze eigen kinderen kennis te laten maken met het buitenleven.

Ik begon online te zoeken en verwachtte verschillende goede websites te vinden die ons zouden helpen bij het vinden en boeken van onze vakantie. Tot mijn verbazing bleek het tegendeel waar. Het was een ware puzzel en frustrerend. Ik worstelde me door tientallen websites. Geen van hen was echt gemakkelijk te gebruiken en geen van hen bood een globaal overzicht van campings en vakantieparken.

Op dat moment kwamen twee wegen die het grootste deel van mijn leven parallel aan elkaar liepen, mijn liefde voor het buitenleven en mijn passie voor technologie, samen.

Ik dacht: als ik dit probleem voor mezelf kan oplossen, hebben anderen er misschien ook wat aan. Op dat moment besloot ik om een gemakkelijke methode te creëren voor kampeerders en vakantiegangers om campings over de hele wereld te vinden en boeken.

Lancering!

Het eerste deel van die droom werd werkelijkheid toen we de eerste versie van Campsited lanceerden, zodat campingeigenaars hun bedrijven konden aanmelden.

Sindsdien hebben we vele aanmeldingen. Meer dan 2500 campings in heel Europa hebben zich aangemeld en er komen elke dag meer bij. Je kunt ze hier bekijken en boeken.

De lanceringsdag was een enorme persoonlijke mijlpaal. Sindsdien is mijn drive om van Campsited de gemakkelijkste plek te maken voor eigenaren om hun parken online te promoten en de eenvoudigste manier voor kampeerders en vakantiegangers om ze te vinden en te boeken, steeds sterker geworden.

Weet je, ik geloof dat we een waar probleem voor mensen oplossen. En als we het benaderen door echt in gesprek te gaan met en te luisteren naar zowel campingeigenaren als kampeerders, dan kunnen we het op een relevante en zinvolle manier oplossen. Het zal tijd kosten, maar dat is de uitdaging en ik ben er helemaal klaar voor.

Dus, op naar de vele avonturen die we onderweg zullen tegenkomen! Om families en vrienden dichter bij elkaar te brengen (daarvoor is niets beter dan kamperen). En om meer mensen te geven wat zovelen van ons tegenwoordig missen in het leven: quality time samen in de open lucht.

Groeten,

Finán

 • Grootste keuze

  Campings in alle soorten
 • Filters en gecontroleerde beoordelingen

  Om uw perfecte plaats te vinden
 • Snel, efficiënt, veilig

  Boekingen en betalingen

Sluit je aan

Customer support
 • Bezoek ons klantenservice-centrum
 • Bel ons

  We stan klaar om je te helpen. Bel ons - we zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00.    
  Beschikbaar in Engels, Italiaans en Frans
  +44 121 318 5585 +353 64 664 6029
 • Stuur ons een e-mail

  Stuur ons een e-mail en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  Stuur een e-mail naar
  [email protected]
 • Chat met ons

  Spreek iemand van het Campsited team. We staan klaar om je te helpen van maandag tot en met vrijdag, van 08:00 tot 17:00.
  Chat